به گزارش ميراث آريا (CHTN) ،حجت‌الاسلام والمسلمين محمدمهدي فقيه بحرالعلوم ، اظهار داشت: دايرة ‌المعارف بقاع در وهله اول 13 جلد بود که هر جلد آن 700 صفحه دو ستونه است.

وي ادامه داد: در تحقيقات ميداني که صورت گرفت برخي امامزاده‌ها شناسايي شد و از اين‌رو تعداد اين مجموعه به 22 جلد افزايش يافت که سه جلد آن مربوط به تصاوير بقاع امامزادگان است.

حجت‌الاسلام والمسلمين فقيه بحرالعلوم تصريح کرد: اين دايرة ‌المعارف شامل مدخل‌هايي نظير بقعه، آرامگاه، امامزاده، زيارتگاه، مزار و مقبره است که هر کدام تعريف خاصي دارند.

وي خاطرنشان کرد: در اين 22 جلد، 8 هزار امامزاداه معرفي شده که از اين تعداد شجره‌نامه 2 هزار امامزاده را به دست آورديم.
مسئول موسسه دايرة ‌المعارف بقاع متبرکه بيان داشت: بيش از 82 زيارت‌گاه منسوب به انبيا در اين دايرة ‌المعارف گرد‌آوري شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمين فقيه بحرالعلوم خاطرنشان کرد: در اين مجموعه زندگينامه بيش از 450 تن از صحابه، تابعين مانند شيخ کليني، ابن بابويه و... گردآوري شده است.

وي تصريح کرد: 421 تن از عرفا، مشايخ و شعرا، بيش از 110 قدمگاه حضرت خضر در شهرهاي مختلف، بقعه 220 نفر از حکام و امراي محلي نظير گنبدکاووس، چهار پادشاهان لاهيجاني و بيش از 500 تن از علماي قرن پنجم تا قرن معاصر که صاحب گنبد بودند، در اين مجموعه معرفي شده‌اند.

مسئول موسسه دايرة ‌المعارف بقاع متبرکه گفت: اين دايرة ‌المعارف که به سفارش سازمان اوقاف و امور خيريه انجام مي‌شود، آماده چاپ است.

حجت‌الاسلام و المسلمين فقيه بحرالعلوم ابراز داشت: پراکندگي امامزادگاه در ايران زياد است و انجام بيش از يک ميليون کيلومتر تحقيقات ميداني و کتابخانه‌اي در راستاي تهيه اين دايرة المعارف انجام شده است.

وي بيان داشت: در ايران از مجموع 8 هزار زيارتگاه موجود 4 هزار زيارتگاه را به فرزندان امام موسي کاظم(ع) نسبت مي‌دهند و تدوين اين کتاب گامي در راستاي رد و اثبات اين ادعا است.

مسئول موسسه دايرة ‌المعارف بقاع متبرکه گفت: هدف نهايي از تهيه و تدوين اين کتاب آن است که آن چيزي که منابع معتبر مي‌گويند را بازگو کنيم و جهل و خرافات را با انجام تحقيقات از بين ببريم.
202

انتهای پیام/

کد خبر 1389102036